Cinc dies sense casa: l'erupció de La Palma provoca una emergència habitacional

La lava ha sepultat 400 cases i moltes més estan amenaçades

Veïns arrepleguen coses de sa casa abans de ser evacuats

L’erupció del volcà Cumbre Vieja, a La Palma, també ha provocat una emergència habitacional. La lava ja ha sepultat 400 cases i moltes més estan amenaçades.

El govern de les Canàries ha anunciat la compra de 280 vivendes per allotjar les famílies que ho ha perdut tot. I de manera urgent, cedirà cases prefabricades.

La seguretat d’un sostre és un pas necessari per a cicatritzar la ferida oberta pel volcà. Segons explica Amable Cima, professor de Psicologia de la Universitat CEU San Pablo, “a les persones ens cal un lloc segur per a habitar i ara necessiten una casa, potser un hotel, un lloc on poder assegurar-se la vida i respondre a les preguntes 'Què passarà amb mi? On viuré?'”.

L’erupció del volcà també ha fet brollar la solidaritat, canalitzada al poliesportiu de Los Llanos de Aridane. La regidora Desi Concepción ha explicat a À Punt Notícies que hi ha famílies que ho han perdut tot i persones que han hagut de deixar sa casa i estan amb la família o els amics.

També ha assenyalat que és un poc complicat gestionar tots els queviures i materials que els estan arribant, però que no pensen rebutjar cap tipus d’ajuda que els puga arribar, perquè en necessiten molta. Ha aprofitat, a més, per a explicar que la situació s'allargarà molt encara i que necessitaran que l’ajuda no siga puntual, sinó que continue arribant fins que la situació comence a estabilitzar-se. 

En paral·lel a la cua dels damnificats hi ha una altra cua: la de les persones que porten menjar, roba, sabates, mantes, joguets i braços per a ajudar.

Fins ara han desallotjat vora 6.000 persones a l’illa de La Palma, a causa de l’erupció del Cumbre Vieja. Moltes han perdut sa casa i necessiten ajuda urgent i un lloc on poder quedar-se mentre continue tota aquesta situació. Altres encara tenen la casa però, de moment, no poden tornar-hi ni saben si l'acabaran perdent.

També et pot interessar

stats