Cinc detinguts a València per ‘sextorsió’ a altres persones a Espanya

El grup criminal buscava víctimes a través de pàgines de contactes sexuals i obtenia les seues dades per després poder fer-los xantatge

Un vehicle de la Guàrdia Civil
Un vehicle de la Guàrdia Civil / Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts cinc persones com presumptes autors d’un delicte d’extorsió amb ànim de lucre i un altre de pertinença a grup criminal. El grup investigat es trobava assentat a València i els integrants comptaven amb nombrosos antecedents per fets delictius similars comesos amb el mateix modus operandi en altres punts de l’estat.

El passat novembre, la Guàrdia Civil va rebre la denúncia d’una persona de Montealegre del Castillo (Albacete) que havia denunciat ser objecte d’una estafa a través d’una pàgina de contactes sexuals. La víctima va contactar amb una xica a través del portal web i després va rebre una telefonada amb amenaces d’agressió si no pagava certa quantitat pecuniària. Després de les reiterades telefonades i xantatges, durant les quals la víctima va patir per la seua vida, va enviar fins a 4.930 euros a través d’un conegut proveïdor de serveis de pagament instantani i transferències.

Al llarg de la investigació, la Guàrdia Civil va trobar altres víctimes del grup delictiu, que també havien pagat diners. Les persones afectades coincideixen a dir que les amenaces anaven creixent i que cada vegada havien d’aportar quantitats més grans, una situació que es prolongava fins que la víctima es decidia a denunciar. Es calcula que els delinqüents van guanyar més d’11.000 euros a tres estafes reportades a la Guàrdia Civil, si bé és cert que podrien haver obtingut al voltant de 25.000 euros a través d'altres víctimes que haurien denunciat a altres cossos policials.

Les perquisicions van arribar fins al grup, molt actiu i dedicat principalment a les estafes a través de pàgines de contactes sexuals mitjançant sextorsió

També et pot interessar

stats