Cinc anys de presó per intentar matar la parella a punyalades a Benidorm

L'episodi de violència masclista va ocórrer el 27 d'abril del 2023, quan l'acusat va esperar i atacar la dona a l'aparcament de l'establiment hoteler on treballava

Els destins més demandats són Benidorm, Calp, Peníscola, Elx, Altea, València, Morella, Gandia, Dénia i Alacant
Benidorm, en una imatge promocional / Facebook: @ayuntamientodebenidorm

Un home de 53 anys ha sigut condemnat a cinc anys menys un dia de presó per apunyalar qui fora la parella sentimental en l'aparcament d'un hotel de Benidorm (Marina Baixa) en el qual ella treballava. La sentència, dictada per un tribunal de la secció primera de l'Audiència d'Alacant, considera el processat autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, en assegurar que va actuar “amb la intenció de matar” l'excompanya sentimental, amb qui comparteix un fill menor d'edat, de dotze anys.

Aquest episodi de violència masclista va ocórrer el 27 d'abril del 2023, quan l'acusat es va desplaçar fins a l'aparcament de l'establiment hoteler i va esperar que arribara la dona per a iniciar la jornada laboral. Quan va aparcar la motocicleta, el processat es va llançar damunt d'ella i li va proferir expressions com “et mataré”, després li va assestar diverses punyalades amb una navalla de reduïda grandària a la zona facial i al pit esquerre.

Ella va intentar defensar-se amb el casc que portava a la mà, fins que un grup de treballadors de l'hotel es va adonar del succés i va acudir a ajudar-la i a separar-los. La Policia va detindre l'agressor, que va ingressar en presó provisional el mateix dia dels fets. La resolució judicial assenyala que les punyalades van ocasionar ferides de diversa consideració a la víctima, com una incisió de quatre centímetres a la regió facial, a més d'una altra d'un centímetre a l'altura del cor.

El tribunal afirma que, en cas d'haver travessat la cavitat toràcica, aquella punyalada hauria pogut afectar el cor i causar la mort de la dona, segons s'apuntava en els informes pericials.

Durant la declaració en el judici, celebrat el dia 7, l'encausat va admetre els fets, a preguntes del president del tribunal, encara que tot seguit va manifestar que “no recordava res” perquè prenia moltes pastilles.

La víctima, per la seua part, va relatar l'intent d'homicidi, una versió corroborada pel testimoni dels tres treballadors de l'hotel que van acudir en el seu auxili.

En acordar la imposició de la condemna, el tribunal aplica els agreujants de parentiu i de gènere, així com l'eximent incompleta d'alteració psíquica en creure demostrat que l'acusat pateix una malaltia cerebrovascular que genera una deterioració susceptible d'alterar la memòria, el pensament, l'orientació, el càlcul, l'aprenentatge i el judici, “si bé la consciència roman clara”.

També et pot interessar

stats