La ciència ix al carrer per a guanyar seguidors en el marc de la Nit Europea de la Investigació

Més de trenta activitats han sigut presentades d'una manera lúdica per a despertar la curiositat dels xiquets i xiquetes per la ciència

taller ciencies
Imatge del taller de ciència / À Punt NTC

La ciència ix al carrer per guanyar seguidors en el marc de la Nit Europea de la Investigació, amb l'objectiu d’acostar les diverses disciplines científiques a tots els públics. En una iniciativa que s'ha celebrat a més de 300 ciutats europees de trenta països, que arriba al nostre territori promoguda per la Unió Europea i amb la participació de les principals universitats valencianes.

La millor ciència ha muntat un espectacle pràctic al carrer: més de trenta activitats per a saber què tenim al voltant. Una fira on també s'han pogut descobrir totes les possibilitats del mòbil per a investigar, tal com explica Juan Ángel Sanz, professor i investigador de Física a la UPV: “El fet d’utilitzar-lo per a mesurar la intensitat de la veu o la intensitat del so, és una manera d’emprar-lo com a sensor”.

En una de les taules, els xiquets construïen sobre un plat de paper els elements de les cèl·lules del cos en un taller impulsat per l'Institut d'Investigació Sanitària de La Fe. També hi ha hagut activitats que semblaven màgiques, com canviar el foc de colors amb diversos elements químics que el fan reaccionar.

La tecnologia 3D és una de les tècniques que s’han pogut usar per a apropar la gent jove l’arqueologia i veure com es quedaren els habitants de Pompeia a través de la reconstrucció de paisatges antics. Moltes modalitats de la ciència que tracten de fer molts futurs científics.

També et pot interessar

stats