La CHS declararà "sequera prolongada" a la conca del Segura al març si no plou

Urrea ha explicat que, una vegada aprovada, s'executarà el decret llei de sequera i, per consegüent, la posada en marxa dels denominats pous de sequera de la conca

Llits de la Confederació Hidrogràfica del Segura en una imatge d'arxiu
Llits de la Confederació Hidrogràfica del Segura, en una imatge d'arxiu / CHS

El president de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Mario Urrea, ha anunciat que al març està prevista la declaració oficial de "sequera prolongada" a la conca del riu Segura, llevat que en els pròxims mesos millore la situació quant a les precipitacions, la qual cosa no s'espera pels pronòstics meteorològics.

Urrea, que ha fet aquestes declaracions abans de presidir la reunió de la junta de govern de l'organisme de conca, ha anticipat que una vegada aprovada la declaració de sequera, s'executarà el decret llei de sequera i, per consegüent, la posada en marxa dels denominats pous de sequera de la conca.

La junta de govern ha tractat el tancament de l'any hidrològic, que va concloure el mes de setembre, i en el punt del dia està el pressupost executat de 30 milions d'euros, amb un grau d'execució del 54%.

La conca hidrogràfica continua en situació d'alerta, mentre que el transvasament del Tajo a causa de la millora en els volums d'aigua en la capçalera (Guadalajara) i la introducció d'aigua dessalada ha permés una lleugera millora: s'ha passat d'alerta a prealerta.

Finalment, en la reunió s'ha tractat l'adopció de mesures en l'aqüífer d'Ascoy per a aconseguir frenar la sobreexplotació i limitar les extraccions d'aigua per part dels regants.

Les aportacions del transvasament en l'any passat hidrològic han sigut de 247 hectòmetres cúbics entre proveïment i regadiu.

També et pot interessar

stats