Cesària impressionant a l’Hospital de Vinaròs: una bessona naix amb la bossa amniòtica intacta

És una cesària velada, un tipus de part poc freqüent que passa una vegada cada 80.000 parts

Cesària velada de bessones a l'Hospital de Vinaròs / Ana Teijelo

L’equip d’obstetrícia i ginecologia de l’Hospital de Vinaròs està de celebració. El motiu és que aquest dimecres l’equip del paritori ha assistit una cesària velada de bessones, un naixement espectacular i molt poc habitual alhora. Es tracta d’un tipus de part en què la criatura arriba al món dins de la bossa amniòtica intacta, la probabilitat del qual és una entre 80.000. En aquest cas, només va ser la segona bessona qui va nàixer amb la bossa amniòtica intacta. La bossa de la primera bessona ja s'havia trencat abans.

“Les fotos, precioses, no us sembla? La primera cesària velada que he vist i m'ha encantat”, ha compartit en una publicació en Twitter Ana Teijelo, una de les ginecòlogues i obstetres presents en el part i que ha sigut l'encarregada de captar aquest moment tan emotiu. Una emoció compartida amb la mare de les bessones i tot l’equip d’obstetrícia de l’Hospital de Vinaròs, que en agraïment a la mare li han regalat un quadre amb les dues placentes impreses.

Els parts velats poden ser vaginals o per cesària i no comporten cap risc per a la mare ni per al nadó. Teijelo explica en els comentaris de la publicació que, malgrat que no hi ha cap necessitat mèdica de tindre un part així, “és emocionant veure el bebé que es meneja dins de la bossa i, encara que és més ràpid trencar-la, és molt més bonic així”.

També et pot interessar

stats