El certificat covid augmenta un 74% el ritme d'administració de primeres dosis

Al novembre, 22.344 persones han iniciat el procés d'immunització a la Comunitat Valenciana

L'aplicació CovidCheck
L'aplicació Covid Check / À Punt Notícies

L'obligatorietat del certificat covid a la Comunitat Valenciana, que va entrar en vigor la mitjanit del divendres 3 al dissabte 4, ha incrementat un 74% l'administració de primeres dosis en l'última setmana de novembre respecte a la primera setmana del mateix mes. 

El certificat s'exigeix des del cap de setmana per a entrar a locals d'oci i restauració amb aforament de més de 50 persones; espais dedicats a activitats recreatives i d'atzar amb menjar; actes i celebracions de més de 500 persones on no sempre es puga portar posada la mascareta; i en les visites a hospitals i a residències.

Durant les tres primeres setmanes de novembre, els punts de vacunació, estàtics o mòbils, rebien un degoteig continuat de persones interessades a vacunar-se, i l'administració de primeres dosis fregava les 4.600 setmanals amb un augment sostingut però modest (per davall de l'1% setmanal).

A partir de de l’anunci de l’obligatorietat del certificat, en la quarta setmana de novembre, el ritme de creixement s'ha accelerat. De fet, el cap de setmana passat, amb motiu del Black Friday, només als punts mòbils sense cita prèvia es van administrar un total de 2.190 dosis. La setmana es va tancar amb 7.524 primeres dosis administrades (davant de les 4.331 de la primera setmana de novembre, és a dir, un 74% més).

Per províncies, València va tancar la primera setmana de novembre amb 2.052 primeres dosis administrades, enfront de les 3.476 de l'última (+69%); Castelló va passar de 379 a 1.123 (+196%) i Alacant, de 1.900 a 2.925 (+54%). En total, al novembre, 22.344 persones van iniciar el procés d'immunització a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats