Els centres de vacunació internacional valencians recuperen l'activitat d'abans de la pandèmia

La recuperació dels viatges cap al sud-est asiàtic o Àfrica ha fet que aquestes unitats no donen l'abast i no puguen donar cites immediates

vacunació per anar a l'estranger

El centres de vacunació de viatgers de la Comunitat Valenciana treballen a estall a causa de la recuperació dels viatges cap al sud-est asiàtic o Àfrica. Aquestes destinacions requereixen vacunes específiques i els viatgers omplin algunes d'aquestes unitats on porten un mes de retard en l'atenció. 

És el cas del centre de vacunació del viatger de l'Hospital Doctor Peset de València, que està recuperant l'activitat prepandèmica. Ana Míguez Santiyán, del servei de medicina preventiva assegura que estan “atenent al llarg de l'any uns 1.200 o 1.400 viatgers depenent del mes, lògicament a l’estiu està molt més sol·licitada la consulta”. En aquest centre hospitalari tenen una demora d’un mes perquè de nou es trien vacances en llocs on la immunització és necessària.

Les vacunes més demandades són la de la febra groga o l’hepatitis i enguany s’ofereix una nova vacuna, la del dengue, que no es finança. En tot cas, es recomana planificar la vacunació i demanar la cita dos o tres mesos abans de viatjar.

A la Comunitat Valenciana hi ha 19 centres de vacunació operatius en aquests moments. 16 estan als hospitals valencians i tres pertanyen a Sanitat Exterior a Alacant, València i Castelló.

També et pot interessar

stats