Centenars de voluntaris recorren València per a elaborar el segon cens de persones sense llar
Un total de 104 equips de cinc membres preguntaran a les persones que pernocten al carrer per a crear estadístiques que mostren quins perfils i necessitats tenen
Centenars de voluntaris recorreran durant la nit d'aquest dimecres la ciutat de València per a calcular quantes persones sense llar viuen a la ciutat de València. L'objectiu d'aquest cens de persones vulnerables, el segon que elabora l'Ajuntament en col·laboració amb les entitats socials de la ciutat i la Universitat de València, és obtindre una radiografia de la situació d'aquest col·lectiu.
Els voluntaris i voluntàries, un total de 104 equips de cinc membres, preguntaran a les persones que pernocten al carrer per a crear estadístiques que mostren quin és el perfil que tenen i les seues necessitats. Paral·lelament, es duran a terme enquestes semblants en els 15 centres d'acolliment i albergs de la ciutat.
La novetat d'aquest segon cens és la participació de la Universitat de València en el disseny del qüestionari i l'extracció d'un diagnòstic a partir de les dades obtingudes que es presentarà en un congrés la pròxima primavera.
La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que aquesta iniciativa vol "dimensionar aquesta problemàtica" per a orientar les línies estratègiques que combaten l'exclusió residencial, així com "sensibilitzar la societat sobre les persones sense llar". Lozano ha assenyalat que les dades són importants "per a treballar en la millora de la situació".
Per part de l'Ajuntament participaran activament en el cens l'equip del Centre d'Atenció a les Persones Sense Sostre, la Unitat X4 de la Policia Local, l'equip del SAUS, la Secció d'Exclusió i el Centre d'Atenció a Immigrants del Servei de Cooperació.
Altres serveis municipals que també han col·laborat per desenvolupar l'activitat són la Fundació Esportiva Municipal de València (FDM), amb l'obertura del poliesportiu del Cabanyal, o l'EMT, que posarà a disposició de l'organització quatre autobusos articulats per a traslladar els voluntaris des del Cabanyal a diferents zones de la ciutat, entre altres.
A més de l'Ajuntament i la Universitat de València també hi participen catorze entitats socials: Accem, Bokatas, Cáritas, Casa Caridad, Cepaim, Comité Antisida València, Creu Roja, Fundació Salut i Comunitat, Metges del Món, Natania, Missatgers de la Pau, Missió Evangèlica Urbana de València, Rais Llar Sí i Sant Joan de Déu.