Centenars de tractors es concentren al Vinalopó Mitjà

Han pres la carretera per a protestar per la crisi dels preus.

Imatge de portada: Centenars de tractors en la manifestació de Novelda fins a Monfort

Centenars de tractors han eixit aquest dimarts des de totes les comarques d'Alacant per protestar per la crisi dels preus als agricultors. Convocats pel sector del raïm de taula del Vinalopó, s'han concentrat a Novelda, des d'on han eixit cap a Montfort on, a més, també s'ha vist representada la magrana d'Elx, l'hortalissa del Baix Segura, els ametlers de la Marina i les olives de l'Alcoià.

A més, els manifestants també han aprofitat per a reivindicar el transvasament Xúquer-Vinalopó bloquejat des de fa 15 anys, per tal d'intentar que s'assegure l'aigua per a les collites.

La convocatòria ha transcorregut sota els lemes "Preu i assegurances justes per al raïm de taula del Vinalopó" i "Sense agricultura, els nostres pobles s'afonen!", i han participat tant la Unió de Llauradors, com sindicats, cooperatives agràries i ajuntaments.

Aquesta mobilització s'emmarca dins de l'onada de protestes i manifestacions del sector agrari que s'estan succeint en una multitud de comunitats autònomes des que va començar el 2020, com a mostra del rebuig a la situació crítica que travessen agricultors i ramaders. El col·lectiu reclama a les administracions mesures a curt, mitjà i llarg termini que garantisquen una rendibilitat digna per als productors.

Preus justos al camp i prohibició de la venda a pèrdues

Precisament, aquest dimarts el govern espanyol  ha aprovat un reial decret pel qual s'adopten determinades mesures urgents per a garantir uns preus justos per als agricultors i ramaders que cobrisquen els preus de producció, al mateix temps que eliminarà la venda a pèrdues.

El reial decret per a modificar la llei de la cadena alimentària contempla com a principal novetat obligar al fet que cada operador abone a l'immediatament anterior un preu igual o superior al cost de producció del producte.

També et pot interessar

stats