Centenars de persones es concentren a València i Alacant en suport del poble sahrauí

Demanen que es respecte la legalitat internacional i les resolucions de les Nacions Unides

Centenars de manifestants es concentren a València
Centenars de manifestants es concentren a València / Fran Martínez
24 de març 2022 - 19:15

Centenars de persones s’han concentrat aquest dijous de vesprada davant de la delegació del govern espanyol a València per a exigir que l'executiu rectifique la posició amb el Marroc pel control del territori del Sàhara Occidental. La protesta l'han convocada diverses associacions prosahrauís, amb el lema "Pel compliment del dret internacional al Sàhara Occidental, Sàhara lliure".

Entre els manifestants hi havia familiars i cooperants, que han demanat que es respecte la legalitat internacional i les resolucions de les Nacions Unides. Aquestes concentracions a la Comunitat Valenciana han servit com a tir d’eixida de la manifestació convocada a Madrid per a dissabte que ve.

A Alacant, també s'han concentrat diversos centenars de sahrauís per a protestar contra el que consideren una "traïció" del govern espanyol pel canvi de posició respecte al Sàhara Occidental, segons ha denunciat en un manifest la presidenta de la coordinadora provincial d'associacions del poble sahrauí, Ángela Carrillo.

Amb pancartes i crits com "Sánchez, traïdor, el Marroc invasor" i "Llibertat i independència per al Sàhara Occidental", els convocants han defensat que "l'única solució justa, realista i política és la que trie el poble sahrauí sobre la base del dret internacional mitjançant la celebració d'un referèndum d'autodeterminació".

També et pot interessar

stats