Els cementeris valencians ja registren un formiguer de visitants

Milers de persones no esperen fins a la festivitat de Tots Sants i compleixen la tradicional visita als éssers estimats per a evitar les aglomeracions de dimarts

Una parella neteja una de les làpides del cementeri de Sagunt aquest dilluns
Una parella neteja una de les làpides del cementeri de Sagunt aquest dilluns / À Punt NTC

Els cementeris valencians són aquest dilluns autèntics formiguers. Milers de valencians, en molts casos aprofitant el pont, s’han acostat fins als cementeris per a netejar làpides i portar flors fresques als seus éssers estimats que descansen allà. En alguns cementeris, els més grans, el tràfec es percebia fins i tot en els accessos, que registraven les primeres cues i tenien els aparcaments més plens del que és habitual.

En molts casos, com ja ha passat aquest cap de setmana, la gent no ha esperat fins al dia de Tots Sants per a complir aquesta tradicional visita i ja a la vespra han portat les flors als que estimen. El fet que siga el primer Tots Sants sense cap restricció per la pandèmia fa preveure un repunt de les visites.

En alguns d’aquests cementeris, com el General de València, poden rebre fins a 80.000 persones diàries. En aquest, però també en tots els del territori, les principals aglomeracions s’esperen aquest dimarts, festivitat de Tots Sants, quan molts repetiran la visita.

Entre els ramells més vistos, els de clavells i margarides. Encara que el ventall de varietats és ben ampli i els més joves aposten per unes altres varietats i colors diversos, sembla que aquestes dues flors són un clàssic d’aquesta festivitat.

Els floristes asseguren que han contingut els preus de les flors en aquestes dates, que suposen fins al 30% de la seua facturació anual, a pesar que els costos de la producció han augmentat considerablement.

Per a facilitar els desplaçaments, els ajuntaments de les ciutats més grans han programat autobusos perquè la ciutadania puga arribar als cementeris. A més de les persones que no tenen un altre mitjà per a arribar-hi, el transport públic és una alternativa pensada per a evitar els embussos de trànsit en els voltants. 

També et pot interessar

stats