Celebrem el Dia Mundial de la Truita de Creïlles

És un dels plats estrella de la nostra gastronomia i, més enllà del dilema de la ceba, n’hi ha de tots els gustos i grandàries

Dia Mundial de la truita de creílles

El 9 de març se celebra el Dia Mundial de la Truita de Creïlles. Es tracta d'un plat popular i teòricament econòmic perquè, per a fer-la, només es necessiten creïlles, oli i molts ous. Per això tothom la fa a casa, tot i que no en totes les cases es fa igual. La gerent del bar Pizcueta 14 i dues voltes finalista del Campionat d'Espanya de Truita de Creïlles, Paz Corral, diu que cadascú fa la seua truita, amb el seu caràcter, la seua forma de ser i de fer. “Cadascuna és distinta”, afirma.

Considera que és un plat especial perquè menjar una truita és un moment de reunió. “A València tenim un esmorzar espectacular que no el tenen en cap lloc d’Espanya”. Per a esmorzar, dinar, sopar… Hem preguntat al carrer i qualsevol moment del dia és bo per a degustar aquesta delicatessen de la nostra gastronomia.

Per als amants d’aquest plat, les truites de tots els sabors estan bones. I no parlem de truites amb ceba o sense. Al local de Paz Corral les fan amb tot tipus d’ingredients, com ara pernil ibèric, sobrassada, albergínia o roquefort, entre altres.

I parlant de varietats, també n’hi ha de totes les mides. Per exemple, al bar La Peseta del grau de València, són gegants. Tant, que la clientela se sorprén en veure-les, afirma el seu gerent, Luis Montoro.

També et pot interessar

stats