Celaá afirma que els alumnes majors de 12 anys es vacunaran la primera setmana de curs

La ministra d'Educació ha manifestat que la intenció és "tindre'ls tots junts" encara que no ha confirmat si la vacunació serà en els centres educatius

La ministra de Educación y Formación Profesional, Isabel Celaá, durante una rueda de prensa
La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, durant una roda de premsa / O.CAÑAS.POOL / Europa Press

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha expressat el seu desig que els alumnes majors de 12 anys puguen iniciar el pròxim període lectiu vacunats, encara que ha explicat que, per motius "logístics", podrien rebre les dosis "al setembre, la primera setmana del curs, per a tindre'ls tots junts".

En una entrevista en TVE, Celaá no ha concretat, això sí, si eixa vacunació als menors es duria a terme en els centres educatius, ja que és també una competència de Sanitat.

La ministra també ha plantejat la possibilitat de suprimir la distància interpersonal en els centres educatius quan comence el pròxim curs escolar, sempre que la vacunació avance. "Després d'aquest curs que ens ha anat molt bé i en el qual hem agafat molta experiència, anem a un curs amb distància interpersonal d'1,2 metres, enfront de l'1,5 que teníem, i esperem que al setembre fins i tot puguem prescindir-ne perquè la vacunació ho permeta", ha explicat Celaá. La titular d'Educació ha precisat, no obstant això, que la decisió, igual que l'ús de les mascaretes, correspon al Ministeri de Sanitat.

Mantindre el professorat contractat durant la pandèmia

Quant a les contractacions de professorat extra durant la pandèmia, Celaá ha instat les comunitats autònomes a prolongar-les perquè "es continua necessitant i ha vingut molt bé per a la millora dels resultats acadèmics i fins i tot del clima escolar". "Es demana que es mantinguen aquest curs i després veurem", ha indicat la ministra, qui ha garantit ajuda a les comunitats. "Els ajudarem a finançar-ho, no hi ha problema", ha indicat.

Ha descartat, no obstant això, rebaixar les ràtios que, diu, són "semblants a la resta d'Europa", i ha apostat per innovar a les aules amb dos professors "perquè els alumnes treballen amb ritmes diferents i perquè puguen seguir els seus treballs en grups diferents".

També et pot interessar

stats