Caudiel vol revitalitzar-se amb el turisme sostenible

Estudiants del grau de Turisme han presentat un projecte per a promoure el turisme i posar fre al despoblament

Projecte de recuperació turística a Caudiel / À Punt NTC

Caudiel (Alt Palància) és un dels molts municipis valencians que pateixen el despoblament i que han vist com la pandèmia ha suposat una oportunitat de combatre’l. Segons ha dit l'alcalde, Antonio Martínez, a À Punt, durant l’últim any s’hi han empadronat vora 60 persones en aquest municipi de poc més de 600 habitants. 

Ara, juntament amb un grup d’estudiants de Florida Universitària, busquen continuar atraent-hi persones i revitalitzant el poble, tant perquè s’hi traslladen a viure com perquè el visiten com a turistes.

Després d’analitzar el poble durant mesos, les estudiants que han parlat amb À Punt han presentat un projecte amb idees molt interessants per a atraure turisme, com ara una ruta cicloturística que pose en valor la via verda del municipi, o crear una experiència gastronòmica completa basada en les tradicions típiques de Caudiel i els seus paisatges. Es mostren convençudes que la bellesa del municipi i la vitalitat de la seua ciutadania són dues de les peces claus per a aconseguir millorar-hi les xifres del turisme.

El veïnat, per la seua banda, es mostra encantat amb la idea. Així, la veïna i membre del grup de dinamització de la localitat, Susana Gómez, ha indicat que el projecte d’aquestes estudiants universitàries està carregat d’idees per a posar en marxa negocis o iniciatives culturals i que “el projecte és preciós”. 

També et pot interessar

stats