Caudiel busca el suport de la Mancomunitat de l’Alt Palància per a reclamar responsabilitats per l’incendi

El veïnat del municipi fa recompte dels danys per poder reclamar per les pèrdues que han ocasionat les flames

La Guàrdia Civil comprova si l’origen del foc són les espurnes del trens al passar per les vies / À Punt NTC

L'incendi de Caudiel, a la comarca de l'Alt Palància, està controlat i s'espera que en les pròximes hores es puga extingir. Mentre continuen les investigacions de la Guàrdia Civil per comprovar si l’origen del foc són les espurnes del tren al passar per les vies, Antonio Martínez, alcalde de Caudiel, ha tramitat una denúncia per esclarir responsabilitats.

Per al veïnat afectat, ha arribat el moment de fer recompte dels danys i poder reclamar responsabilitats per les pèrdues de les flames, que han cremat vora 150 hectàrees. Els veïns han pogut entrar a les finques per a fer un primer balanç dels desperfectes.

À Punt ha acompanyat algunes de les famílies afectades, que han perdut granges, maquinària i fins i tot, en el cas d’una família, tota la instal·lació fotovoltaica. “Ens va costar anys de construir, al meu germà i a mi”, ha explicat José María Terrer, veí de Caudiel. “Haurem de comptar amb 8.000 euros, segur”, ha assegurat el seu fill Raúl davant del terreny cremat. També Inma Sánchez, veïna del municipi, ha perdut més de 500 oliveres, algunes centenàries.

La Generalitat ha anunciat que reclamarà explicacions a Adif i a Renfe. L'alcalde també ha demanat als municipis de la Mancomunitat de l’Alt Palància afectats per la via del tren que se sumen a la denúncia col·lectiva. De moment s'hi han afegit deu propietaris.

També et pot interessar

stats