Cau un grup criminal per traficar amb drogues des de Calp i guanyar més d’un milió d’euros en dos anys

Després de registrar set xalets de luxe, els agents s'incautaren vint quilos de marihuana, 60.000 euros en efectiu i cinc vehicles d’alta gamma

Part dels cabdells de marihuana i els diners inautats a la banda criminal que operava a Calp
Part dels cabdells de marihuana i els diners inautats a la banda criminal que operava a Calp / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut set persones, sis de les quals ja estan a la presó, després de desmantellar una organització criminal dedicada a la producció de marihuana que operava a les urbanitzacions de Calp. Segons les primeres investigacions, en els últims dos anys aquesta organització hauria guanyat, almenys, un milió d'euros amb el tràfic de droga.

La Guàrdia Civil apunta que els detinguts, als quals se'ls han intervingut vint quilos de cabdells de marihuana, 60.000 euros en efectiu i cinc vehicles d'alta gamma, entre ells un Ferrari, era un dels entramats delictius dedicats al tràfic de marihuana més actius de la Comunitat Valenciana.

Les investigacions van començar fa uns mesos, quan es van revelar les localitzacions on el grup desenvolupava l'activitat delictiva, així com les identitats i les funcions de cadascú. El 23 de març, els agents van registrar set xalets de luxe de diferents urbanitzacions de Calp i van detindre set persones d'entre 30 i 61 anys.

A tots ells se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues, defraudació de flux elèctric i pertinença a organització criminal i ja han sigut posats a la disposició del jutjat de Dénia. El jutge ha decretat l'ingrés a la presó i sense fiança de sis dels set detinguts, inclòs el líder.

Els detinguts tenien antecedents policials als països d'origen. Segons la Guàrdia Civil, aquesta organització feia més de dos anys que cometia aquests actes, la qual cosa els hauria reportat un benefici de més d'un milió d'euros.

També et pot interessar

stats