Cinc guàrdies civils ferits en un tiroteig en un xalet del Moralet a Alacant

L'incident ha passat durant una operació policial antidroga quan els propietaris de l'immoble s'han atrinxerat amb una escopeta

Imatges de l'operatiu desplegat per la Guàrdia Civil a la partida del Moralet
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de març 2023 - 11:14 Actualitzat: 28 de març 2023 - 16:19

Almenys cinc guàrdies civils han resultat ferits aquest dimarts en un tiroteig ocorregut en un xalet de la partida del Moralet, en el terme municipal d'Alacant. Els agents participaven en una operació policial antidroga per cultiu de marihuana i es disposaven a accedir a la propietat per a escorcollar-la quan s'han vist envoltats pels trets, segons les primeres dades facilitades a Efe per fonts pròximes al cas. Dels ferits, el cinqué s'ha fet mal en caure en el replegament policial i no per impactes de bala, com els altres quatre ferits.

En tot cas, la Guàrdia Civil ha confirmat que, malgrat les lesions, tots cinc evolucionen de manera favorable i han precisat que a l'agent que ha rebut un impacte directe li han disparat a la mà i no a la cama, com inicialment havien comunicat. Els altres tres guàrdies civils que han sigut ferits, dos han rebut fragments de bala a la cara i un altre, a les mans i a les cames.

El succés, que ha avançat el diari Información i ha confirmat posteriorment l'institut armat mateix, ha tingut lloc cap a les set del matí. Segons el relat de la Benemèrita, que ha enviat una nota de premsa cap al migdia, la casa escenari dels fets era un dels objectius de l'operatiu policial Sarpa, en marxa des de principis d'any per a investigar un presumpte delicte de tràfic de drogues.

Els agents buscaven un dels suposats traficants i tenien una autorització judicial per a escodrinyar en la residència. Com que no han obtingut resposta dels habitants en tocar a la porta, han tractat d'entrar-hi per la força i ha sigut aleshores quan els han rebut a tirs. Dues persones —el sospitós i son pare— estaven atrinxerades amb una escopeta de caça i han efectuat diversos trets dirigits als agents. Ha sigut el progenitor qui ha disparat, ha precisat la Guàrdia Civil, i ha encertat a quatre agents, que han resultat ferits. Finalment, les autoritats han pogut detindre els dos individus després que hagen eixit de la finca voluntàriament. L'atacant presentava una ferida al muscle després de l'intercanvi de tirs.

L'escenari dels fets és una vivenda unifamiliar de dues plantes, de vora huitanta metres quadrats de superfície i ubicada en una parcel·la d'uns 2.000 metres quadrats a la partida del Moralet, als afores de la capital alacantina.

Els quatre agents ferits pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana (Usecic) i han hagut de ser traslladats a l'Hospital General d'Alacant. Un d'ells ha rebut l'impacte directe d'una bala en el braç esquerre, mentre que els altres tres han patit lesions per impacte, derivades del rebot de la munició que eixia de l'arma, en diverses parts del cos com la cara i les mans. El pronòstic de tots és favorable i no es tem per la vida de cap d'ells, segons la Guàrdia Civil.

Els dos detinguts passaran a disposició judicial en les pròximes hores, ha informat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

L'operació Sarpa s'inicià el passat gener, quan la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) va començar les perquisicions per a investigar un suposat delicte de tràfic de drogues comés per un grup de persones radicat en diferents localitats de les comarques del sud. Fins a la data, el balanç total d'arrestats és de sis persones, inclosos els dos últims.

També et pot interessar

stats