Cau el sostre de la sala de màquines de la piscina municipal d’Altura

L’alcaldessa assegura que immediatament s’iniciaran els tràmits i estudis per a arreglar-la abans de l’estiu

Part del sostre de la piscina municipal d'Altura s'ha afonat sobre la sala de màquines
Part del sostre de la piscina municipal d'Altura ha caigut damunt de la sala de màquines / À Punt NTC

El sostre de la sala de màquines de la piscina municipal d’Altura (Alt Palància) s’ha assolat aquest dimecres, segons ha comunicat l’alcaldessa, Rocío Ibáñez, en una publicació en el seu mur de Facebook, on informava que la brigada municipal de serveis ha determinat que la coberta ha cedit i ha caigut per complet damunt de la maquinària que fa funcionar la piscina.

L’alcadessa ha destacat la importància que té la piscina municipal per al desenvolupament econòmic, social i turístic del municipi, que la fan “indispensable per a l’època estival”. Per tant –afirma–, ha donat l’orde d’iniciar hui mateix els tràmits i estudis necessaris per a arreglar tan prompte com siga possible la sala de màquines”, amb l’objectiu que el mes de juny la piscina òbriga amb normalitat. 

També ha comunicat que ja ha començat la recerca de finançament per a fer l’obra de forma urgent. 

En declaracions a À Punt, Ibáñez ha indicat que encara es desconeixen els motius tècnics pels quals s'ha produït l'assolament perquè encara s'estan quantificant els danys, que sembla que seran "bastant elevats". Malgrat això, espera que els informes tècnics arriben la setmana que ve perquè "s'estan elaborant amb celeritat donat la urgència de la situació". Tot i que l'alcaldessa ha reconegut que "les pluges no han parat durant les últimes setmanes" ha assenyalat que "encara no saben si això haurà tingut alguna cosa a veure amb l'incident" i que caldrà esperar a les conclusions dels informes.

Quant a l'antiguitat de la sala de màquines, ha reconegut que no la sap amb exactitud, però en qualsevol cas tindrà mínim 25 anys perquè és quan es va fer l'última reforma de les instal·lacions.

L'oposició demana responsabilitats

El Partit Popular del poble, en l'oposició, ha demanat responsabilitats de forma pública també a través del seu compte de Facebook. Han compartit fotografies de com ha quedat la piscina després de l’afonament i han criticat que l’Ajuntament estiga embarcant-se en la construcció de nous edificis, quan és “incapaç de mantindre en condicions no sols d’ús, sinó de mínima seguretat en els equipaments existents”.

El Grup Popular opina que les condicions de manteniment de les instal·lacions són “lamentables”, cosa que, segons ells, explica el que ha succeït. A més, es pregunten quant hauria costat mantindre en bon estat el forjat que ha caigut, enfront del que ara costarà resconstruir-lo i reposar totes les instal·lacions damunt de les quals s’ha desplomat, i si la reforma estarà llesta abans de l’estiu, ja que, si no, suposarà un “perjuí” per a les “malparades arques locals”.

Per tot això, consideren que “s'han d'assumir responsabilitats polítiques de manera immediata”.

També et pot interessar

stats