Cau a l’oceà Índic el coet xinés que es dirigia de manera descontroloda cap a la Terra

Les restes s’han desintegrat en col·lidir amb l’atmosfera i han caigut prop de les illes Maldives, al sud de l’Índia 

El coet xinés ha caigut a l'oceà Índic, prop de les illes Maldives
El coet xinés ha caigut a l'oceà Índic, prop de les illes Maldives / Reuters

 La major part de les restes del coet xinés Llarga Marxa 5B que es dirigia cap a la Terra sense controla s’han desintegrat cap a les cinc de la matinada d’aquest diumenge en col·lidir amb l'atmosfera i han caigut a l'oceà Índic. S'ha posat així fi a les especulacions sobre si el retorn a la Terra causaria danys.

L'Oficina d'Enginyeria Espacial Tripulada de la Xina ha informat en un comunicat que les restes o han reentrat a l'atmosfera terrestre a les 10:24 (2.24 GMT) d'aquest matí i han caigut a 72,47 graus de longitud aquest i a 2,65 graus de latitud nord.

Les coordenades queden prop de les illes Maldives, al sud de l'Índia, apunta la premsa local, mentre que l'organisme assenyala que la major part de les restes s'han desintegrat en entrar en contacte amb l'atmosfera terrestre.

El lloc web Space Track de l'Esquadró de Control Espacial dels Estats Units també ha confirmat aquest diumenge les coordenades en un tuit.

La grandària de l'objecte, amb una massa estimada d'entre 17 i 21 tones i una mida d'aproximadament 30 metres, i la velocitat a la qual avançava -28.000 quilòmetres per hora- va activar alguns dels serveis de vigilància espacial més importants del món, entre altres la NASA o el Servei de Vigilància i Seguiment Espacial de la Unió Europea.  

Aquesta agència ja va avançar divendres passat que les restes del coet caurien en una regió de la Terra ocupada en la seua major part per l'oceà o en àrees deshabitades i que la probabilitat estadística d'un impacte contra la superfície en àrees poblades era baixa. 

La Xina també va assegurar el mateix divendres que era "altament improbable" que les restes del coet causaren danys en el retorn a la Terra i que el més plausible era que es desintegraren durant la reentrada a l'atmosfera.

També et pot interessar

stats