Cau la confiança dels espanyols en la innovació

Una enquesta reflecteix que a menor nivell d'estudis, menor és la percepció positiva sobre la innovació.

Un robot interactua amb una dona durant la jornada Speed Dating amb IA en el Hammerbrooklyn Digital Campus, a Hamburg
Un robot interactua amb una dona durant la jornada Speed Dating amb IA en el Hammerbrooklyn Digital Campus, a Hamburg / EP

El 73% dels espanyols té una visió positiva de la innovació. En 2018 aquest percentatge era del 80% i en 2017 era del 89%. Per tant, la confiança de la ciutadania en la innovació ha caigut 16 punts en tan sols dos anys.

Així ho posa en relleu la III Enquesta de Percepció Social de la Innovació, elaborat per Sigma 2 i Fundació Cotec, basada en més de 2.400 entrevistes.

Tal com ha destacat el director general de Fundació Cotec, Jorge Barrero, aquesta baixada pot deure's als efectes que pot tindre la innovació en la igualtat. En aquest sentit, el director d'Economia i Finances en Cotec, Aleix Pons, comenta que, al mateix temps que la confiança en la innovació cau, la idea que la tecnologia augmenta la desigualtat social es manté estable.

De fet, la pèrdua de confiança és més acusada entre els sectors de població tradicionalment vulnerables. En aquest sentit, destaca la caiguda entre els ciutadans que només tenen estudis de primària, perquè només el 50% veu amb bons ulls la innovació, 32 punts menys que en 2017.

També et pot interessar

stats