Catorze vaixells de cinc països participen en aigues d’Alacant i les Illes Balears en unes maniobres de l’OTAN

L’ESP MINEX 23 és un exercici avançat de guerra amb mines que es durà a terme fins al 19 de maig

Imatge d'arxiu d'un vaixell de l'OTAN
Imatge d'arxiu d'un vaixell de l'OTAN / Kevin Shipp

Huit vaixells de l’Armada, dos de la Marina italiana, dos de la turca i un més de la francesa i la grega participen aquest dilluns en aigües d’Alacant i les Illes Balears en les maniobres de l’OTAN Euromarfor per a exercitar la guerra de mines. L’ESP MINEX 23 és un exercici avançat de guerra amb mines que es durà a terme fins al 19 de maig. Les maniobres estaran dirigides pel comandant de la Força de Mesures Contra Mines el capità de Navili Javier Ruiz y Ruiz de Cortázar.

A més dels vaixells, hi participa un helicòpter de la Cinquena Esquadrilla d’Aeronaus de l’Armada i amb unitats de busseig especialitzades en guerra de mines. L’Euromarfor és una força marítima multinacional no permanent, amb capacitat aeronaval i amfíbia, de composició variable, creada l'any 1995 per Espanya, França, Itàlia i Portugal per a desenvolupar les missions definides en la Declaració de Petersberg com ara: missions humanitàries, de manteniment de la pau, operacions de resposta davant crisi, desplegaments preventius, patrulla marítima, neteja de mines i operacions d'imposició de pau.

La participació de l'Euromarfor en aquest exercici mostra el compromís de les nacions que la formen a mantindre l'allistament de la força i proporcionar un entorn marítim més segur, segons Defensa.

També et pot interessar

stats