La princesa Leonor iniciarà després d'estiu la seua formació militar a l'Acadèmia de Saragossa

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat que els següents tres anys haurà de passar pels tres exèrcits de les Forces Armades

La Princesa d'Astúries, Donya Leonor, i el Rei Felip VI
La princesa d'Astúries, Leonor, i el rei Felip VI / Europa Press

La princesa Leonor iniciarà la seua formació militar el pròxim curs a l'Acadèmia General de Saragossa per a passar els tres anys següents pels tres exèrcits de les Forces Armades espanyoles seguint així els passos del rei Felip VI, segons ha anunciat la ministra de Defensa, Margarita Robles.

La princesa d'Astúries, que està completant el seu segon curs de batxillerat a Gal·les, iniciarà la seua instrucció militar a la fi d'agost o principi de setembre a Saragossa, on assistirà al primer curs fins a la jura de bandera, per a seguir després amb el segon curs, ha explicat la ministra.

En el segon any de la seua formació, s'incorporarà al tercer curs de l'Escola Naval de Marín, a Pontevedra, i també s'embarcarà en el vaixell escola Juan Sebastián Elcano, mentre que el tercer any farà el quart curs a l'Acadèmia General de l'Aire i l'Espai a San Javier.

Robles ha precisat que la princesa d'Astúries serà la cap de la seua promoció, una vegada que haja completat la seua formació, i anirà ascendint amb els seus companys però mai ocuparà plaça. La titular de Defensa s'ha felicitat a més que en un futur Espanya tindrà a una dona al capdavant de les Forces Armades, tenint en compte que el cap d'Estat és també capità general d'aquestes.

Segons l'article 2 de la llei de la carrera militar del 2007, el govern té la potestat de determinar mitjançant reial decret la formació que rep la princesa d'Astúries "tenint en compte les exigències de la seua alta representació i la seua condició d'hereu de la Corona". Precisament, el que ha fet hui el Consell de Ministres ha sigut aprovar aquest reial decret.

També et pot interessar

stats