Catorze professionals valencianes, premiades per la seua tasca essencial durant la pandèmia

La delegació del govern espanyol posa en valor treballs imprescindibles durant l’emergència sanitària que no sempre han estat reconeguts

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha reconegut catorze dones de professions essencials durant la pandèmia / À Punt NTC

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha guardonat aquest dimarts catorze dones de diferents àmbits professionals pel seu treball essencial en els primers moments de la pandèmia.

Una treballadora de supermercat, una fotoperiodista o una farmacèutica són algunes de les guardonades. Professions imprescindibles durant l’emergència sanitària i que no sempre han estat reconegudes com calia, però que eren treballs essencials en els moments més durs que ha afrontat la nostra societat últimament. 

Una de les guardonades és Alícia Nadal, caixera i reposadora de supermercat, que ha contat a À Punt NTC que agraeix el premi perquè reivindica la tasca de les dones que treballen als supermercats, perquè "moltes vegades és un treball molt menyspreat".

La farmacèutica Cristina Pelegrí també ha estat premiada i considera el guardó molt merescut perquè el seu és un sector de "professionals sanitaris que estava en primera línia davant dels pacients per a resoldre qualsevol classe de dubte sense necessitat de cita prèvia".

Una altra de les dones guardonades és la fotoperiodista Eva Máñez, que ha agraït el premi perquè és un “reconeixement valuós” per a tots els seus companys i companyes, que foren "els ulls de les persones que estaven a casa, donant informació veraç i àmplia".

També s’ha premiat una professional de les d’emergències sanitàries, la directora d’una residència d’ancians, una guàrdia civil, i així fins a catorze professionals valencianes de diferents àmbits que han agraït la resposta exemplar de tota la població.

En l’acte també ha participat la presidenta de la comissió d’igualtat del Congrés, Carmen Calvo, que ha destacat que totes les premiades "feren un pas avant en un moment important en què havien d’oblidar-se prou d’elles mateixes".

També et pot interessar

stats