Castelló viu el dia més plujós de desembre de l’últim segle

La jornada d’ahir va acumular 105,8 litres per metre quadrat en 24 hores, mentre que per a dijous es preveuen precipitacions localment fortes.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Les comarques del nord han viscut aquest dimecres el dia més plujós d’un mes de desembre des que el 1911 van començar els registres. La jornada d’ahir va acumular 105,8 litres per metre quadrat en 24 hores, mentre que per a aquest dijous es preveu que les precipitacions continuen sent localment fortes al litoral sud de València i el nord d’Alacant, segons ha avançat l’agència estatal de meteorologia Aemet.

Enguany estava sent molt sec a les comarques del nord, però el temporal ha canviat el balanç anual. Així, si fins al 30 de novembre s’havien registrat a l’observatori provincial 186,8 l/m², durant aquest episodi se n’han acumulat fins ara 133,8 l/m².

Les precipitacions han afectat durant tota la matinada el litoral de la Plana i el Baix Mastrat, a Castelló a vegades amb intensitat forta, i el temporal de pluges s’ha traslladat des de les 5:00 de la matinada de nord a sud de la Comunitat Valenciana. A primera hora, ha descarregat al Camp de Morvedre i en altres zones del nord de València.

Registres d’Aemet

En concret, les últimes 12 hores s’han acumulat 87,4 l/m² a Castelló, 79,2 a Alfondeguilla, 77,2 a Vila-real i 53 a Alcudia de Veo. Però el temporal del Mediterrani no ha acabat i el litoral de Castelló, València i el nord d’Alacant continuen aquesta jornada en avís de nivell groc per pluges que poden deixar fins a 60 l/m² en 12 hores.

L’Ajuntament de València manté tancats els parcs i jardins, i manté la recomanació d’evitar les zones enjardinades i circular amb precaució per les voreres quan hi ha arbres. També continua l’alerta pel temporal marítim, que ha provocat aquesta nit el tancament del port de Sagunt entre les 22:35 i les 5:45 hores, segons ha informat l’Autoritat Portuària de València. En aigües costaneres de València, Castelló i el nord d’Alacant continua havent-hi mala mar, amb ones de més de 2,5 metres.

També et pot interessar