Castelló fa el tret d’eixida a la 75a edició de les festes de la Magdalena

La capital de la Plana Alta espera rebre milers de visitants que gaudiran de més de 300 actes programats durant nou dies.

Castelló fa el tret d’eixida a la 75a edició de les festes de la Magdalena
Castelló fa el tret d’eixida a la 75a edició de les festes de la Magdalena

Castelló de la Plana fa el tret d’eixida a les festes fundacionals. La Magdalena, que aquest any celebra la 75a edició, espera rebre milers de visitants que podran gaudir de més de 300 actes programats durant nou dies. 

Per a donar inici a les festes, a les 11:45 hores, i per primera vegada, un nou espectacle de focs aeris il·luminarà el cel de la ciutat. Tot seguit, es llançarà la primera mascletà a càrrec de la pirotècnia Peñarroja. 

Posteriorment, els casals i les carpes gastronòmiques obriran les portes als assistents d’unes festes en què els actes més tradicionals se sumen a la música, la pólvora i la gastronomia que omplin els carrers de Castelló. 

Un dels actes més especials de la Magdalena es viurà a les 16:00 hores amb la Cavalcada del Pregó. El pregoner, José Antonio Lázaro, anunciarà oficialment l’arribada de les festes fundacionals amb els versos de Bernat Artola. L’acte es podrà seguir en directe per la televisió i el web d’À Punt, així com la Romeria de les Canyes i el Magdalena Vítol. 

La jornada clourà amb la tradicional enfarolà del Fadrí, amb un espectacle pirotècnic a càrrec de la pirotècnia Reyes Martí i la Colla Xaloc.

Servei especial de transport

Durant els dos caps de setmana, el TRAM funcionarà les 24 hores i fins a les 3 de la matinada de dilluns a dijous. El bus urbà també estarà operatiu 24 hores amb dos noves rutes nocturnes. A més, Renfe ha anunciat que oferirà 10.000 places entre Castelló i l’estació de les Palmes durant la Romeria de les Canyes de diumenge.

També et pot interessar

stats