Castelló posa en marxa una campanya per a reduir el soroll nocturn en les tasques

La iniciativa insta a conciliar el dret al descans del veïnat amb la singularitat dels bars.

VÍDEO | Castelló posa en marxa una campanya per a reduir el soroll nocturn en les tasques

L'Ajuntament de Castelló ha impulsat una nova campanya informativa per a implicar la ciutadania en la reducció del soroll nocturn en la zona de les tasques i aconseguir així la retirada de declaració ZAS (Zona Acústicament Saturada).

La iniciativa, amb el lema de "Tasques inclusives", insta a conciliar el dret al descans del veïnat amb la singularitat dels bars i informa de les condicions que emanen de la sentència judicial, que permet el consum al carrer de les tasques i els voltants fins a les 22:30 hores.

La campanya, dissenyada per Javier Pauner, ha sigut presentada pels regidors de Transició Ecològica, Fernando Navarro, i d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó.

Navarro ha subratllat la necessitat de conciliar “un dret fonamental com el descans” amb l'oci particular dels bars. "Si volem recuperar la normalitat a les tasques amb un oci inclusiu, l'Ajuntament o els propietaris no ho poden fer sols; la ciutadania ha de ser conscient que a partir de les 22:30 els carrers han d’estar buits".

D’altra banda, Simó ha explicat que, coincidint amb la campanya informativa, s'han iniciat ja "els mesuraments acústics en continu" en la zona. Són de moment cinc aparells, però en les pròximes setmanes n'arribaran dos més. 

També et pot interessar

stats