Castelló de la Plana rebrà quasi dèsset milions d’euros per a la rehabilitació de diversos barris

Héctor Illueca, conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica: “Pretenem rehabilitar 7.000 habitatges de la Comunitat Valenciana i zones comunes de barris vulnerables"

10.GRAU DE CASTELLÓ, CHELO CLAR.jpg
Grau de Castelló / Chelo Clar

La capital de la Plana Alta es beneficiarà de quasi dèsset milions d’euros que invertirà als barris per a desenvolupar dues actuacions de rehabilitació amb criteris d’eficiència energètica de les quals es beneficiaran prop de 600 habitatges.

Aquestes obres estan cofinançades amb els fons europeus NextGeneration, segons han informat fonts de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. El responsable d’aquesta conselleria, Héctor Illueca, ha expressat la seua satisfacció per poder anunciar aquest pla: “Pretenem rehabilitar 7.000 habitatges de la Comunitat Valenciana i zones comunes de barris vulnerables amb l’objectiu que el nostre codi postal no siga indicatiu de la nostra classe social”.

Entre els principals propòsits està la reducció d’un mínim del 60% del consum d’energia primera no renovable i resoldre les dificultats d’accessibilitat dels habitatges beneficiats. És per això que tots els projectes inclouen instal·lar un ascensor i adequar les cotes d’accés. També es revisaran assumptes de manteniment dels edificis que generen problemes d’habitabilitat, segons la Generalitat.

A Sequiol i el Grau s’instal·laran plaques solars als edificis beneficiats. 

També s'executaran actuacions de reurbanització que permeta l'accessibilitat universal, així com la ubicació de zones per als vianants al voltant dels accessos i les zones verdes prop de les terrasses.

Aquest conjunt d'inversions sorgeix de la convocatòria per a la concessió de les ajudes del programa d'actuacions de rehabilitació en l'àmbit de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 Next Generation.

Aquesta convocatòria es destina al finançament d'actuacions integrals de regeneració urbana, incloses obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins dels denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

També et pot interessar

stats