Castelló de la Plana duplica la captura de porcs vietnamites durant l´últim mes

Enguany ja se n'han retirat 67 exemplars de la via pública en diferents batudes, 30 d'ells durant els últims 30 dies

Alguns exemplars de la família de porcs senglars, davant el centre educatiu
Alguns exemplars de la família de porcs senglars, davant el centre educatiu / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha duplicat les captures de porcs vietnamites durant l'últim mes amb la retirada de 30 exemplars enfront dels 16 del mes de febrer, quan es va posar en marxa el dispositiu especial de la Regidoria de Salubritat i Salut Pública.

Enguany ja se n'han retirat 67 exemplars de la via pública en diferents batudes realitzades per serveis tècnics especialitzats a la zona de Mestrets, segons fonts municipals.

El regidor Ignasi Garcia ha destacat que "és important conscienciar la gent que els cria i que després els abandona pel terme municipal, amb el perjudici que suposa per a tota la ciutadania".

A finals d’enguany, la regidoria continuarà amb les revisions dels solars i les zones on s'ha comprovat que es crien aquests animals, apostant per una gestió integral del control d'aquesta plaga amb l'objectiu de minimitzar-la i erradicar-la del terme municipal.

A més, al desembre es contractarà un gestor cinegètic, que treballarà juntament amb els tècnics en la detecció dels focus de cria d'aquesta espècie exòtica invasora, que comporta un considerable impacte ecològic, econòmic i de risc associat al seu voltant. 

També et pot interessar

stats