Una plaga de porcs vietnamites, instal·lada a l’entrada d’una escola a Castelló de la Plana

Fins a trenta exemplars, d’uns noranta quilos cadascun, conviuen amb el veïnat, que demana a l’Ajuntament alguna solució

Alguns exemplars de la família de porcs senglars, davant el centre educatiu / À Punt NTC

Trenta porcs vietnamites viuen en llibertat al costat del CEIP Illes Columbretes, a Castelló de la Plana, des de fa quatre anys. Al principi n'eren només dos, però ara són una plaga. Com uns veïns més del barri, campen amb llibertat pels carrers i s'han acostumat a la gent. Alguns pesen més de noranta quilos.

Les famílies dels estudiants del centre denuncien que la situació s'ha convertit en un problema greu de salut pública. El risc és evident, ja que els animals no estan vacunats i es posa en perill la seguretat dels menuts i el veïnat. “Poden mossegar els xiquets i, a més, són molt grans”, ha assegurat una de les famílies.

Tot i que el nombre no deixa de créixer, algunes persones els donen menjar i els cuiden. “Jo li done pa i aigua, perquè els animals també han de menjar, no tenen la culpa”, ha argumentat una de les veïnes.

Des del col·legi i les associacions veïnals fa anys que denunciant la situació. “Volem una solució”, ha reclamat Tatiana Valls, directora del centre. Per la seua part, l'Ajuntament està intentant regular amb trampes aquesta població incontrolada.

També et pot interessar

stats