Castelló de la Plana convida a reciclar els joguets sexuals que ja no "facen vibrar"

L’ajuntament recorda que no poden llançar-se a la bossa de fem i que, com a xicotets electrodomèstics que són, s’han de dipositar en el punt de tractament de residus adequat

Les botigues de joguets eròtics de Castelló de la Plana tindran uns contenidors per a facilitar el reciclatge dels aparells sexuals
Les botigues de joguets eròtics de Castelló de la Plana tindran uns contenidors per a facilitar el reciclatge dels aparells sexuals / À Punt NTC

Com una torradora, un eixugador o una cafetera, els joguets sexuals també són aparells electrònics o de plàstic que han de tirar-se al punt de reciclatge corresponent, encara que sovint els usuaris, potser per vergonya, ho obliden. Per això, amb el lema "Si no et fa vibrar, el plaer és reciclar", l’Ajuntament de Castelló de la Plana vol encoratjar la ciutadania a reciclar aquests joguets.

Aprofitant les dates de Nadal, els xicotets comerços de la ciutat inicien la recollida d’aquests aparells que, com recorden, no deixen de ser xicotets electrodomèstics i contenen plàstic; per això, han de tractar-se en els punts de reciclatge habilitats i no tirar-ho al contenidor de fem orgànic.

Per a facilitar aquesta tasca, els comerços castellonencs que venen aquests articles posaran uns contenidors on dipositar els joguets sexuals inservibles.

"El reciclatge ha d'arribar a tots els aspectes de la nostra vida i hi ha certs articles, productes o joguets íntims que resulten més compromesos o que poden generar un problema a la nostra intimitat anar a portar-lo a un ecoparc mòbil", argumentava Ignasi Garcia, regidor de Reciclatge de Castelló de la Plana, durant la presentació d'aquesta iniciativa.

El servei de residus municipal recollirà els contenidors i els traslladarà a les plantes de reciclatge autoritzades per a aparells amb piles o amb bateries incorporades i per a plàstics i materials derivats.

Mai a la bossa de fem de casa

En cas de preferir no dipositar aquests articles als contenidors distribuïts a les botigues de Castelló de la Plana, des del consistori recorden que els joguets sexuals mai han de tirar-se al fem normal ni de plàstic, ja que aquests productes, com tots els aparells domèstics elèctrics i electrònics, tenen components i materials contaminants.

Per a dipositar-ho, el consistori recorda que, primer s'han de netejar, i després és sempre millor separar les peces i introduir-les en una bossa.

També et pot interessar

stats