Castelló mostra la problemàtica social dels refugiats

La capital de la Plana ha sigut l'escenari de la Xarxa Internacional de Ciutats de Refugi per a conscienciar d'aquest problema social .

El veïnat de Castelló ha participat en aquestes jornades de conscienciació social.
El veïnat de Castelló ha participat en aquestes jornades de conscienciació social.

Al llarg de tot el matí, la plaça de Santa Clara de Castelló ha acollit les jornades dedicades a mostrar la problemàtica social que viuen les persones refugiades.

 

Organitzacions humanitàries com ara Càritas, Amnistia Internacional, Obrim Fronteres i l'alumnat del Màster per la Pau de la Universitat Jaume I han explicat  els problemes que han d'afrontar les persones migrants o refugiades.

 En diferents paradetes i mitjançant jocs han explicat el desafiament que han d'afrontar aquestes persones des que fugen dels seu països fins que són acollides en territoris com el nostre. Un dels estudiants del Màster per la Pau, Anton, ha sigut l'encarregat de desplegar un joc en terra, en el qual la ciutadania ha pogut veure tot el recorregut que fan les persones migrants. Anton ha explicat a À Punt_Mèdia "que amb aquesta demostració es vol conscienciar la població que no hi ha tanta diferència entre la ciutadania i la persona que migra". Anton ha destacat que "ho fan obligats per la situació de guerra o conflicte bèl·lic que viuen en els països d'origen, cerquen a occident un futur millor per a elles o ells i les seues filles o fills".

En la jornada Xarxa Internacional de Ciutats de Refugi hem pogut conéixer casos concrets. Per exemple, el cas d'Isaach, un jove nigerià, de 29 anys, que va haver d'abandonar el seu país fugint de la guerra. Isaach ens ha dit "ara visc en una casa d'acollida de Càritas Castelló en companyia d'altres persones migrants". Isaach dóna les gràcies a esta ONG, diu,  " per haver-me oferit la possibilitat de tindre una casa on conviure amb altres persones i trobar un futur millor".

Amb panells explicatius s'ha informat a veïnes i veïns de Castelló que "cada minut 24 persones es veuen obligades a fugir de les seues llars i buscar protecció en altres països". També s'ha recordat la declaració universal de protecció del refugiat de les Nacions Unides.

També et pot interessar

stats