Castelló manté l’alerta taronja per tempestes

Desenes de carreteres secundàries estan tallades i la caiguda d'un llamp ha obligat a tancar una sala del castell del papa Luna, a Peníscola

Rescat dels bombers de la Diputació de Castelló
Intervenció dels bombers de Castelló per a rescatar un home / Consorci Provincial de Bombers de Castelló

L’alerta taronja continua activa a les comarques de Castelló, on a l'interior nord es poden arribar a acumular puntualment 40 l/m² en una hora fins a les 13:00, i deixar 100 litres fins a les 20:00 hores. Les acumulacions més grans en les últimes 24 hores s'han donat a Vallibona (170,4 l/m²), a la Pobla de Benifassà (140,4 l/m²) i a Vistabella del Maestrat (81 l/m²).

També han sigut destacades les registrades a la capital de la província, que juntament amb les de l’aeroport de València, encapçalen el rànquing de precipitacions acumulades a Europa en les últimes 24 hores.

Desenes de carreteres secundàries estan tallades, així com els principals accessos a Benicarló (Baix Maestrat) per carretera. Els bombers no han tingut descans aquesta nit. Els rescats i les intervencions per inundacions s’han donat en diversos punts com Nules, a la Plana Baixa, on han rescatat dos menors que van quedar atrapats dins d'un cotxe, així com a Benicarló, Vinaròs i Almassora. 

A Borriana l'aigua ha entrat a la residència d'ancians i l’Hospital de la Plana ha patit momentàniament un tall en el subministrament elèctric. El sostre d'una oficina de l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló també ha caigut pel trencament d'una canonada i 35 veïns estan aïllats a la platja de Borriana.

La caiguda d'un llamp a la torre més alta del castell del papa Luna, a Peníscola, ha generat problemes en el subministrament elèctric i ha obligat a clausurar una de les sales per falta de llum, així com a cancel·lar les projeccions del servei museogràfic. A pesar de l'incident, el castell del papa Luna es manté obert als visitants amb l'horari habitual, a l'espera de poder reobrir l'espai tancat i reprendre les projeccions museogràfiques.

En total, fins a aquest migdia, els bombers de la Diputació de Castelló han fet 97 serveis relacionats amb el temporal, dels quals 23 han sigut rescat de persones, en la majoria en vehicles afonats per l’aigua. 

184 l/m² a Vila-real o 161 l/m² a la Vilavella aquest divendres

Aquest divendres, segons dades de l’Avamet de les 20:00 hores, una vintena de municipis de la Plana Baixa, la Plana Alta i l’Alcalatén van superar els 100 l/m². Les pluges van ser abundants a Vila-real (184 l/m²), la Vilavella (161 l/m²), les Alqueries (160 l/m²), Moncofa (157 l/m²), Xodos (124 l/m²) i Castelló de la Plana (118 l/m²).  

Els ruixats i tempestes a la meitat nord, però, remetran en les últimes hores del dia; mentre que es registraran intervals nuvolosos a la meitat sud i boires a l'interior. Així mateix, les temperatures experimentaran un ascens. En concret, els termòmetres anotaran 21 °C de màxima a Castelló de la Plana, 20 °C a Vinaròs i la Vall d'Uixó i 16 °C a Morella, mentre que les mínimes oscil·laran entre 10 °C a Morella i 16 °C de la capital.

També et pot interessar

stats