Castelló inicia el compte arrere de les festes de la Magdalena amb el repartiment dels llibrets

Se’n reparteixen un total de 55.000 exemplars i 140.000 cintes verdes magdaleneres.

Repartiment del llibret de les festes de la Magdalena, a la plaça Major de Castelló

Castelló de la Plana ha iniciat el compte arrere per a la celebració de les festes de la Magdalena. La ciutat s'omplirà aquest dissabte de llum, música i pólvora per a celebrar la 75 edició de les festes fundacionals. Però abans que el pregoner diga el popular "Ja el dia és arribat", recordant els versos de Bernat Artola, aquest dimarts ha tingut lloc el repartiment del llibret de les festes de la Magdalena. També ha començat el repartiment de més de 3.000 canyes en col·legis, ajuntaments i diferents institucions.

La reina de les festes de la Magdalena, Natalia Palacio, i la reina infantil, Natalia Collazos, i les seues corts d'honor, han començat aquest matí a la plaça Major i les tinences d'alcaldia el repartiment dels 55.000 llibrets, que continuarà aquesta vesprada i dijous durant tot el dia.

Com és tradicional, el programa va acompanyat del repartiment de les cintes verdes magdaleneres, de les quals s'han elaborat 140.000 unitats, de les quals 25.000 s'han reservat per a les canyes de la Romeria.També es pot consultar la programació del llibret i la de gaiates, colles i altres grups en l'APP oficial de Magdalena, on es recullen més de 600 esdeveniments. 

Dos milions d'euros de pressupost

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ressaltat el "caràcter especial" de les festes fundacionals en el 75 aniversari i destaca la tasca que s'està realitzant des de la Junta de Festes i des del Patronat Municipal de Festes "perquè les de la Magdalena siguen, un any més, les millors festes del món". Per a afrontar aquesta commemoració, s'ha incrementat el pressupost un 1,4% i puja a dos milions d'euros

Marco ha dit que la consideració de la Magdalena com a festa d'interés turístic internacional genera oportunitats per a la ciutat, tant en l'econòmic com en reputació. "Tenim molt a oferir al món i les festes són una ocasió extraordinària per a fer valdre totes les coses bones que tenim i que podem oferir als nostres visitants", apunta.

La Magdalena són 9 dies de festes que combinen tradició i innovació. Dissabte serà el tret d'eixida amb el Pregó i diumenge tindrà lloc l'acte més multitudinari: la Romeria de les Canyes.

També et pot interessar

stats