Castelló habilita accessos alternatius al centre per les obres de la zona de baixes emissions

El govern municipal ha pactat amb el veïnat mantindre obert el trànsit durant els treballs i assegura que es continua complint la normativa europea

El govern local habilita accés alternatius al centre per les obres de la Zona de Baixes Emissions
El govern local habilita accessos alternatius al centre per les obres de la zona de baixes emissions / Ajuntament de Castelló

El govern municipal de Castelló de la Plana ha establert un pla de coordinació entre les àrees de Mobilitat, Obres, Policia Local i Urbanisme perquè veïns i visitants puguen accedir al centre de la ciutat mentre tenen lloc les obres de la zona de baixes emissions, un projecte finançat per fons europeus per a incloure més zones verdes, places d'aparcament i millorar l'accessibilitat del centre.

En els plans inicials, que va elaborar l'anterior equip de govern, estava previst restringir al trànsit rodat 745.000 metres quadrats de sòl urbà. El nou govern ha reorientat el projecte de la mà del veïnat per compaginar les obres i la circulació. Així, després de la reunió d'este dilluns, s'ha acordat habilitar accessos alternatius al centre perquè tant veïns com residents puguen continuar desplaçant-se i minimitzar les molèsties de les obres.

El regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, ha explicat que un dels objectius és "establir un òptim pla d'informació i senyalística, perquè els usuaris puguen preveure els seus desplaçaments i estar informats en tot moment".

Així, l'edil ha informat que, davant del tall al trànsit del carrer de Navarra, s'ha establert un itinerari alternatiu per a accedir al centre pels carrers de Sant Blai i de Bayer i la plaça de la Porta del Sol. A més a més, es recomana accedir al pàrquing d'Hort dels Corders pel carrer de Germà Colón. El pàrquing de Santa Clara està sense canvis i s'hi pot accedir pel carrer d'Herrero i la plaça de la Pau. D'altra banda, el carrer del Comte de Pestagua està tallat al trànsit i l'itinerari alternatiu es fa pel carrer de l'Alcalde Tàrrega per a accedir al pàrquing de Clavé - Sant Fèlix.

Toledo ha recordat que els residents del carrer de Navarra tenen l'accés permés, encara que ha afegit que els talls comencen a les 7:45 h fins a les 18:45 h. El regidor ha dit que "fora d'esta franja horària es pot transitar sense problema". Segons ha explicat, es pretén compaginar en tot moment l'accessibilitat amb l'avanç de les obres "i garantir en tot moment la seguretat per a tots", ha afegit. Segons ha defés Toledo, amb esta opció no es perden els huit milions d'euros de fons europeus per a finançar l'obra i es continua complint la normativa europea.

Per la seua part, de manera paral·lela, el regidor d'Urbanisme ha programat reunions amb diversos col·lectius i associacions veïnals afectats per les obres per a resoldre els dubtes que tinguen i donar compte de les alternatives al trànsit.

També et pot interessar

stats