Castelló elimina les pintades LGTBI-fòbiques en el Dia de la Visibilitat Bisexual

Els bancs de l’orgull LGTBI van patir pintades amb la creu esvàstica, símbol de la ideologia nazi.

Membres d’LGTBI Castelló i el govern municipal repinten els bancs de l'orgull LGTBI
Membres d’LGTBI Castelló i el govern municipal repinten els bancs de l'orgull LGTBI
23 de setembre 2018 - 23:50

La ciutat de Castelló ha celebrat el Dia de la Visibilitat Bisexual repintant els bancs de l'orgull LGTBI que presideixen la plaça de la Pescateria, enfront del Mercat Central, i que aquesta setmana van aparéixer amb pintades de tipus feixista amb la creu esvàstica, símbol de la ideologia nazi.

Membres d’LGTBI Castelló i de l'equip de govern de l'Ajuntament de la ciutat han participat en un acte de desgreuge i reparació del mobiliari urbà d’on han eliminat les pintades i han tornat a pintar els colors de l’arc iris.

La vicealcaldessa de Castelló i regidora d'Igualtat, Ali Brancal, ha lamentat unes accions "fruit de la intolerància" i ha instat la població a "no tindre por i a fer-se visible davant dels intolerants". Brancal ha manifestat la necessitat de reivindicar la llibertat sexual "en totes parts i en tots els àmbits".

En l'acte també s’ha llegit un text del Dia Internacional de la Bisexualitat en què s'ha reivindicat la realitat de les persones bisexuals, una orientació sexual encara subjecta a nombrosos estereotips i poc compresa.

Per a finalitzar la celebració els assistents han fet una besada bi.

També et pot interessar

stats