Castelló atorga a Immaculada Puig el Premi Olímpia 2019

El guardó, que concedeix l'Ajuntament, reconeix la tasca que fa en defensa de les dones en risc d'exclusió social.

Immaculada Puig rep el Premi Olímpia 2019 de mans de l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco
Immaculada Puig rep el Premi Olímpia 2019 de mans de l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco

L'Ajuntament de Castelló ha concedit enguany el Premi Olímpia 2019 a Immaculada Puig, una dona reconeguda en les comarques del nord per les seues accions en la reivindicació de les dones en risc d'exclusió social.

El premi també reconeix la tasca d'Immaculada Puig en defensa de les dones a l'Àfrica o de les dones d'ètnia gitana. Entre els projectes que ha impulsat destaca el treball que realitza, a través d'una organització humanitària, a Burkina Faso. Treballa amb dones africanes amb discapacitat organitzant tallers i activitats en aquest país. Són projectes que han aconseguit millorar la qualitat de vida d'aquestes dones.

En declaracions a À Punt NTC, Immaculada Puig manifesta que "encara queda molt de camí per recórrer per a aconseguir la plena igualtat de gènere".  A més, insisteix a dir que continuarà "lluitant per a conseguir que dones i homes estiguem en igualtat de condicions".  

En concret, la guardonada amb el Premi Olímpia 2019 ha subratllat casos flagrants de discriminació: "Em referisc a les dones que atenen les persones malaltes o les que fan les tasques domèstiques", diu. Un treball que, segons Immaculada Puig, no està reconegut com caldria per la societat.

També et pot interessar

stats