Els casos d'Alzheimer es duplicaran d'ací a 25 anys per l'envelliment de la població

6 min.

Cada vegada s'avança més, però també cada vegada hi ha més persones majors, per la qual cosa la incidència de l'Alzheimer continua creixent. Segons el cap de Neurologia de l'Hospital Clínic de València i president de la Societat Espanyola de Neurologia, José Miguel Láinez, la presència de la malaltia es duplicarà en els pròxims 20 o 25 anys a causa de l'envelliment de la població. 

La contaminació incideix en la propensió a partir determinades malalties neurològiques, com l'Alzheimer, i també en l'empitjorament d'altres, com l'ictus. Sobre aquest impacte hi ha dades i estudis, segons ha assenyalat Láinez en Les notícies del matí. Actualment, segons l'especialista, a la Comunitat Valenciana hi ha 80.000 persones malaltes d'Alzheimer, i 800.000 a tot Espanya.

Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2, anomenat també Dia Mundial de l'Acció contra el Calfament Terrestre. Durant aquesta jornada es vol conscienciar i sensibilitzar sobre els efectes del canvi climàtic i l’impacte que té. 

stats