Els casos de covid al món augmenten un 80%, mentre que les morts cauen un 57%

A Europa, però, ambdues xifres han disminuït respecte del mes anterior

Una dona rep aquest dilluns la vacuna de la grip i la de la covid
Una dona rep la vacuna de la grip i la de la covid

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha notificat quasi 1,5 milions de nous casos de covid i més de 2.500 defuncions a tot el món en els últims 28 dies (del 10 de juliol al 6 d'agost del 2023), la qual cosa suposa un augment del 80% de nous casos, però una disminució de les morts del 57%, en comparació amb els 28 dies anteriors.

Aquest augment s’explica per les dades de la regió de l’OMS del Pacífic Occidental, on s’han reportat un 137% més de casos que en l’anterior període d’un mes. A altres regions, però, la tendència és a la baixa. En concret, a Europa han baixat un 46% els contagis notificats i un 71% les defuncions per covid. 

Per països, el nombre més elevat de nous casos notificats en el període de 28 dies va correspondre a Corea del Sud, el Brasil, Austràlia, Singapur i Itàlia. Al país de l’est d’Àsia s’han reportat vora 1,3 milions de casos, la qual cosa suposa una crescuda del 243%. 

Cal recordar que els casos notificats no representen amb exactitud les taxes d'infecció a causa de la reducció de les proves i la notificació a escala mundial. En aquesta línia, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va informar aquest dimecres que només el 25 % dels països han notificat morts per covid a l’organització, i només l'11 % han notificat hospitalitzacions i ingressos en UCI. "Això no significa que altres països no tinguen morts o hospitalitzacions, sinó que no les estan notificant a l'OMS", va lamentar.

També et pot interessar

stats