El Casal Popular del Cabanyal denuncia el desallotjament policial en la inauguració del local

Segons explica el Sindicat de Barri del Cabanyal a les xarxes socials, hores després de la inauguració del casal la policia ha intervingut per a impedir l'accés a les instal·lacions

Presència policial al Casal Popular El Clot en el barri del Cabanyal
Presència policial al Casal Popular El Clot al barri del Cabanyal / Sindicat de Barri del Cabanyal (@SBarriCabanyal)

Aquest dissabte s'ha inaugurat el Casal Popular del Cabanyal, El Clot, unes instal·lacions formades per una escola, un gimnàs, una cuina i una xarxa d'aliments. El Sindicat de Barri del Cabanyal havia marcat el dia de hui per a fer el pas de recuperar aquest espai propietat de l'Ajuntament de València, després de més d'un any intentant negociar la cessió amb el consistori, segons expliquen.

No obstant això, l'estrena d'aquesta iniciativa s'ha vist eclipsada per la intervenció policial, que segons conten els responsables del projecte ha acabat desallotjant-los amb càrregues a l'interior del local.

El Clot també ha informat que Sandra Gómez López, vicealcaldessa de València i regidora d'Urbanisme, s'ha compromés a reunir-se amb el col·lectiu el pròxim 4 de novembre.

Un projecte per a teixir comunitat al Cabanyal

El casal popular està integrat per quatre espais. Hi ha un gimnàs amb un tatami per a fer classes setmanals de diferents esports de contacte i condicionament físic. En segon lloc, l'escola popular La Llavor, en la qual es pretén prioritzar una educació popular i comunitària, tant per a menuts com per a grans i on s'autoorganitzaran distintes propostes d'educació i autoaprenentatge.

En tercer lloc, El Clot compta amb un menjador popular, que oferirà alimentació accessible per a tot el barri. Finalment, el sindicat ha traslladat a aquest nou espai la xarxa d'aliments que va començar el març de 2020 arran de l'estat d'alarma i que s'ha consolidat amb desenes de famílies del Cabanyal.

També et pot interessar

stats