Casa Caritat València alerta de l'increment en quasi un 25% de les atencions a persones vulnerables el 2022

Al llarg del 2022 van atendre 4.206 persones i el seu programa d'atenció social ha crescut un 33,7% en un any, i el menjador social, un 44,5%

Presentació de la memòria de Casa Caritat València aquest dimarts
Presentació de la memòria de Casa Caritat València aquest dimarts / À Punt NTC

L'Associació Valenciana de Caritat ha presentat la seua memòria d'activitat i ha alertat de l'augment d'atencions que ha experimentat durant 2022, una tendència que continua en els primers mesos de 2023.

Al llarg de l'exercici anterior, un total de 4.206 persones sense llar o en risc d'exclusió social van acudir a Casa Caritat València per a beneficiar-se d'algun dels serveis dels quals l'entitat disposa. Aquesta xifra suposa un increment del 24,5% respecte a l'any anterior. A més, segons les últimes xifres de l'ONG, el maig de 2023 ja superen en un 25% les xifres del mateix mes de l'any anterior. A més, el programa d'atenció social i productes bàsics ha crescut un 33,7% en un any, i el menjador social, un 44,5%.

Segons les dades de la memòria, en els últims anys la presència de dones en els diferents serveis ha anat augmentant progressivament i han arribat a atendre en 2022 a 2.173 dones i xiquetes, 842 més que l'any anterior.

L'augment significatiu de persones beneficiàries dels diferents serveis ens preocupa. Són temps difícils econòmicament i socialment, i això s'està veient reflectit en les necessitats de les famílies i les persones més vulnerables Luis Miralles - President de Casa Caritat València

"L'augment significatiu de persones beneficiàries dels diferents serveis ens preocupa. Són temps difícils econòmicament i socialment, i això s'està veient reflectit en les necessitats de les famílies i les persones més vulnerables", segons ha destacat Luis Miralles, president de Casa Caritat.

Per aquest motiu, des de Casa Caritat continuen treballant per a ajudar les persones sense llar i en situació d'exclusió social a València, amb una atenció integral centrada en la persona amb programes i tallers per a atendre les necessitats de cadascun dels usuaris.

Actualment, l'Associació Valenciana de Caritat disposa d'un menjador social per a persones sense llar, dos centres d'acolliment temporal, el programa d'atenció i distribució d'aliments i productes d'higiene, deu habitatges supervisats dins del Projecte Fènix i tres centres d'educació infantil.

També et pot interessar

stats