Quatre de cada deu xiquets valencians viu en risc de pobresa i de patir els efectes de la crisi climàtica

Save the Children alerta que la infància en risc de pobresa és especialment vulnerable a aquests fenòmens extrems, i si no es prenen mesures "això anirà a pitjor"

Un xiquet camina per un carrer amb neu
Un xiquet camina per un carrer amb neu i aigua / Oleg Kopyov (Shutterstock)

S'estima que 774 milions de xiquets a tot el món, un terç de la població infantil mundial, viuen amb el doble impacte de la pobresa i l'alt risc de patir les conseqüències de la crisi climàtica, segons el nou informe de Save the Children. A Espanya, el 27% dels menors, un total de 2,2 milions, pateixen aquesta doble amenaça

La Comunitat Valenciana és una de les autonomies amb més xiquets que viuen en risc de pobresa i de patir les conseqüències de la crisi climàtica. Encapçala amb Andalusia, Múrcia, Castella-la Manxa i Extremadura els territoris amb més menors als quals els impacten alhora la pobresa i els fenòmens extrems causats per la crisi climàtica

Així, un 38% dels menors d'edat que viuen en aquesta autonomia estan en risc de pobresa, la qual cosa suposa que quasi 340.000 viuen en aquesta situació, segons les últimes dades oficials de l'Enquesta de Condicions de Vida de 2022.

El director de Save the Children, Rodrigo Hernández, ha apuntat que si a aquest factor se li sumen els fenòmens climàtics extrems que rep aquest territori, com les onades de calor, les sequeres o les DANA, "el risc que la infància vulnerable es veja afectada es multiplica".

Hernández ha destacat que no és el mateix "passar una onada de calor si tens una casa amb piscina i aire condicionat que si vius en una casa de cinquanta metres quadrats sense aire condicionat ni ventilació".

"La infància en risc de pobresa és especialment vulnerable a aquests fenòmens extrems causats per la crisi climàtica, i si no es prenen mesures això només empitjorarà", ha finalitzat.

També et pot interessar

stats