Casa Caridad València adverteix que la gent que demana aliments creix un 29% en l'últim any

Cada dia, gràcies a aquesta ONG, 1.500 persones mengen a través dels seus diferents serveis i cada vegada són més persones i famílies normalitzades

L'entitat ha llançat la campanya Temps de NaviDAR amb l'objectiu d'apel·lar a la solidaritat de la ciutadania valenciana
L'entitat ha llançat la campanya 'Temps de NaviDAR' amb l'objectiu d'apel·lar a la solidaritat de la ciutadania valenciana / Casa Caridad València

Casa Caridad València adverteix que l'augment del preu de l'energia, l'habitatge o la pujada dels costos dels productes bàsics acreix la situació de vulnerabilitat de les famílies valencianes. El 2022, l'associació ha incrementat un 29% les persones beneficiàries dels lliuraments de carros d'aliments i articles d'higiene.

Segons les dades de l'ONG, fins a l'octubre d'enguany han acudit a aquest servei un total de 2.471 persones, 554 més que en el mateix període del 2021. Això ratifica l'augment de les necessitats bàsiques que afecta cada vegada més un major nombre de persones a València.

Davant aquesta situació, l'entitat ha llançat la campanya 'Temps de NaviDAR' amb l'objectiu de visibilitzar la tasca amb les persones més necessitades i apel·lar a la solidaritat de la ciutadania valenciana.

Segons l'últim informe de l'OCU, la cistella de la compra ha experimentat un creixement del 15,2% respecte a l'any passat, la xifra més gran en els últims 34 anys. La pujada del preu dels béns de primera necessitat ha perjudicat moltes famílies valencianes, que s'han trobat amb la impossibilitat de fer la compra malgrat tindre treball i llar.

Aquest increment, juntament amb el preu de l'energia, la pujada de lloguers o l'increment de factures i despeses mèdiques, entre altres, ha derivat en la necessitat de moltes persones d'acudir al repartiment de l'ONG per aliments i productes d'higiene.

Amb aquesta mena d'ajudes, s'evita que les persones queden en situació d'exclusió residencial, un dels principals objectius. A aquest servei, se sumen el de menjador per a persones en situació de carrer i el menjador per a les persones allotjades en els centres d'acolliment temporal, així com els menús de l'alumnat dels tres centres d'educació Infantil que té l'associació.

En total, cada dia gràcies a Casa Caridad mengen més de 1.500 persones, una xifra que ha anat en augment en els últims mesos i les previsions apunten al fet que aquestes dades continuaran creixent de cara a final d'any.

També et pot interessar

stats