Primer cas de variant delta plus a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal notifica 270 nous contagis des de l’última actualització i tres noves defuncions

Imatge de l'Hospital General d'Elx
Imatge de l'Hospital General d'Elx / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat aquest dijous el primer cas de la variant delta plus a la Comunitat Valenciana. S’ha confirmat al departament de salut de l'Hospital General d'Elx. Es tracta d'un subtipus del coronavirus que va aparéixer per primera vegada al Regne Unit al juliol passat i que ja està estesa entre la població britànica.

Aquest dijous també s'ha confirmat el primer cas de Covid-19 per la variant delta plus al Principat d'Astúries en una dona que no s'havia vacunat.

El mes de juny passat ja es va detectar al departament de salut d'Elx el primer cas de coronavirus de la variant índia a la Comunitat Valenciana.

270 nous contagis i tres defuncions

La conselleria que dirigeix Ana Barceló ha informat hui de 270 nous contagis des de l’última actualització. Ara hi ha 188 persones ingressades, 44 a les UCI. S'han registrat tres defuncions més. La mitjana a set dies se situa en 218,86 casos, amb una lleugera tendència ascendent.

Pel que fa a la pressió hospitalària, mostra una certa estabilitat respecte dels últims set dies. Les persones ingressades per Covid-19 als hospitals són 188, que respecte de fa una setmana representen quatre persones més (184). A les UCI n'hi ha 44, nou menys que fa una setmana.

D'altra banda, s'han registrat en els últims set dies tres defuncions, que han afectat persones de les següents edats: dues persones de 88 anys i una persona de 76 anys. Des de l'última actualització, no se n'ha registrat cap nou brot.

Espanya frega el risc mitjà 

La incidència acumulada a Espanya s'ha apropat aquest dijous un poc més al risc mitjà per coronavirus, en passar de 49,37 casos a 49,62, segons les dades del Ministeri de Sanitat. A la Comunitat Valenciana, mentrestant, continua també creixent fins als 54,40 casos per cada 100.00 habitants (1,27 més que dimecres).

El comportament dels diferents grups d'edat a la Comunitat Valenciana varia des del repunt en el grup de menors d'11 anys, on creix més de sis punts en un sol dia, el de 12 a 19 anys o el de 60 a 69 anys, mentre que baixa en el grup de 30 a 39 anys, en el de 40 a 49 anys i en els de més de 80 anys. La incidència valenciana és superior en cada tram d'edat a la mitjana del conjunt d'Espanya.

També et pot interessar

stats