La carnisseria José Gómez de Carcaixent rep el Premi al Comerç Històric

Aquest establiment té 160 anys de trajectòria i continua treballant el producte de manera artesanal

La carnisseria José Gómez de Carcaixent / À Punt NTC

La carnisseria José Gómez de Carcaixent (Ribera Alta) acaba de rebre el premi al Comerç Històric de la Confederació de Comerç d'Espanya. Com a mèrits, 160 anys de trajectòria, quatre generacions de carnissers darrere del taulell i un producte de qualitat indiscutible.

El premi ha arribat sense esperar-ho, reconeix l’actual propietari José Luis Gómez, que representa la quarta generació familiar al capdavant del negoci. “Hi havia un premi que era a comerç històric, m'hi vaig presentar i la meua sorpresa va ser quan em digueren que anara a Madrid”.

La Confederació de Comerç ha premiat la longevitat d'un negoci que va nàixer l'any 1864. “Estem parlant al voltant de 160 anys d'història, ací ja els avis i els besavis de mon pare ja eren carnissers”, ens conta José Gómez, que va nàixer al segon pis de la carnisseria i hi treballa des dels catorze anys. Encara que han canviat els temps, el carnisser admet que continua fent-ho tot tal com el pare va ensenyar-li-ho.

L’establiment té fama pels embotits, que fan a l'antiga: llonganisses, coquetes de fetge, blanquet, un producte totalment artesà, “sense perdre mai en la vida la tradició de l’animal que compres a la granja i te’l transporten”.

Amb el tall de la carn com a banda sonora ens comenta que la carnisseria no té relleu generacional. “Per a mi, és un orgull portar una carnisseria tants anys, tantes generacions i damunt que et funcione; orgull, molt d'orgull”. Els seus fills no volen, de moment, heretar el negoci.

També et pot interessar

stats