L'altra cara de la moneda: el veïnat de València que fuig de les Falles

Mentre milers de turistes venen a la ciutat per a gaudir de les festes, alguns dels veïns i veïnes en fugen a causa del soroll i les aglomeracions

Aglomeracions durant les Falles / À Punr NTC

Milers de turistes venen a gaudir de les Falles de València, però també són molts els valencians i les valencianes que durant les festes fugen de la ciutat. Les raons són diverses, però entre les més repetides hi ha el soroll, les aglomeracions i els carrers tallats.

Com en aquestes dates també hi ha vacances escolars, molta gent aprofita per a fer una escapada amb la xicalla. “S’està demandant molt destins com Disneyland París per als més xicotets, però també els creuers i els viatges a Egipte o Jordània”, explica Noelia Gonzalo, de l’agència Viajes Halcón.

Les consultes a les agències de viatges quan s’apropen les Falles augmenten un 70%, perquè viatjar en els dies de festa gran també té els seus avantatges: hi ha menys turistes i els preus són més econòmics en aquesta època de l’any.

Per altra banda, tenim els enamorats de les Falles, que per res del món se n’anirien del Cap i Casal del 15 al 19 de març. Però qui vulga estar fora durant els dies grans de festa i estiga pensant a fer una escapada, s’haurà d’afanyar, perquè algunes destinacions ja han esgotat totes les places.

També et pot interessar

stats