Càntics feixistes i salutacions nazis: els Yomus tornen als voltants del Mestalla

La Conselleria de Qualitat Democràtica estudiarà possibles sancions d'acord amb la llei valenciana de memòria democràtica

q yomus vlc
12 de desembre 2021 - 20:53

Membres de la Penya Yomus, entre ells la nova presidenta, han tornat al Mestalla. Aquest dissabte, als voltants de l'estadi es van produir càntics feixistes i salutacions nazis, com es pot veure en un vídeo publicat a les xarxes socials.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha avançat a À Punt NTC que aquest dilluns a primera hora el departament que encapçala estudiarà les possibles sancions aplicables als fets, d'acord amb la normativa valenciana de memòria democràtica.

Cal recordar que aquests esdeveniments podrien entrar dins del règim sancionador de la Llei 14/2017 de memòria democràtica valenciana, segons els articles 39 i 40. La norma estableix multes de 2.000 a 12.000 euros per a actes d'"exaltació o enaltiment del franquisme".

En les darreres setmanes el grup ultra d'extrema dreta ha expressat la seua intenció de tornar a les graderies del Mestalla i les noves maniobres per a aconseguir-ho han causat preocupació entre l'afició del València CF.

El 2015 es va prohibir l'entrada dels Yomus a Mestalla, una decisió que Pérez Garijo ha tornat a aplaudir en declaracions a aquest mitjà. "Hem de treballar en aquesta línia i ficar fre a aquestes actituds, que han de tindre una repulsa de tota la societat", ha remarcat la consellera de Qualitat Democràtica.

També et pot interessar

stats