Cancel·len una iniciativa de venda en línia de palma blanca a Elx

Pretenia mantindre la tradició i salvar l'economia dels artesans, però en no considerar-se un bé de primera necessitat hi ha hagut problemes de distribució.

VÍDEO | Cancel·len una iniciativa de venda en línia de palma blanca a Elx

Aquest cap de setmana se celebra el Diumenge de Rams i molts municipis s'omplirien de palmes blanques en les diferents processons, però la crisi del coronavirus ha fet anul·lar el 80 per cent de les comandes.

Davant d’aquesta situació i amb l’objectiu de mantindre la tradició i salvar l'economia dels artesans il·licitans, que depén en bona mesura d'aquesta venda, es va posar en marxa una iniciativa per a incentivar la venda de palma blanca en línia i posar-la en els balcons de les cases.

No obstant això, aquesta campanya va durar a penes 24 hores, ja que han sorgit problemes de distribució, en no considerar-se un bé de primera necessitat. De fet, l’alcalde d’Elx, Carlos González, creu que l'alt interés dels il·licitans per comprar palma blanca anava a generar molts desplaçaments de persones durant la quarantena, a pesar que el transport el feren empreses de repartiment a domicili.

Ara, l'Associació de Palmerers d'Elx demana que la Setmana Santa se celebre més avant a tot l'Estat, ja que el 95 per cent de la producció es destina a mercats fora de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats