Un canal de Telegram comparteix baralles de menors per a atraure seguidors

L'associació Planta-li cara al bullying ho ha denunciat a la Fiscalia de Menors després d'identificar una baralla gravada en un institut de Petrer

Baralla entre menors enregistrada amb un mòvil / À Punt NTC

Baralles, agressions i violència: és el ganxo que utilitza un canal de Telegram per a atraure seguidors i viralitzar vídeos. Una pràctica molt perillosa que, malauradament, s'estén com la pólvora en les xarxes socials.

"Cada dia s'estan pujant una sèrie de baralles de menors de tot Espanya", alerta Salu Alarcón, president de l'associació Planta-li cara al bullying. "Són vídeos molt agressius, és que són unes baralles brutals", afegeix.

El canal a hores d'ara té prop de 60.000 seguidors. En primer lloc, els enganxen amb vídeos en què es veu la seqüència prèvia a una agressió que està a punt de produir-se, i així eviten que les xarxes socials els retiren. A continuació, adjunten un enllaç que enllaça a Instagram i Telegram i on els usuaris poden veure el contingut sencer.

Però no tot queda ahí. En el mateix canal també es poden trobar continguts d'índole sexual. Segons explica Alarcón, en aquests vídeos "s'hi connecten xiquetes menors a les quals demanen que es lleven la roba".

Alguns dels vídeos estan enregistrats en instituts de la Comunitat Valenciana. L'associació que presideix Alarcón ha denunciat un cas ocorregut a un institut de Petrer (Vinalopó Mitjà) a la Fiscalia de Menors. "Ja em vaig decidir a denunciar quan vaig veure com apallissaven la filla d'un amic", comenta. "Com a mínim, s'hauria de tancar el canal, crec que és el primordial que s'ha de fer", conclou.

Són vídeos cada vegada més violents per a mantindre l'interés dels subscriptors. I és que hui dia, sembla que tot val en la guerra per a guanyar seguidors.

També et pot interessar

stats