La Generalitat activa un canal anònim de denúncies contra les irregularitats administratives

Confident-Gva busca garantir la transparència i integritat en l'administració pública

Maribel Bravo en la Diputació permanent de Les Corts
Gabriela Bravo a les Corts, en arxiu / Inma Caballer (Corts)

La Generalitat ha posat en marxa el canal Confident-Gva, que naix amb l'objectiu de facilitar els processos de denúncia de possibles irregularitats o males pràctiques comeses en l'administració pública i el seu sector públic instrumental, segons ha informat aquest dijous el Consell en un comunicat.

Gabriela Bravo, consellera de Justícia, ha destacat que aquest nou sistema està dirigit tant a persones que presten servei dins de l'administració com a aquells ciutadans que vulguen informar de l'existència d'irregularitats o males pràctiques. "Un importantíssim reforç als sistemes de control vigents", ha remarcat Bravo.

La consellera ha assegurat que es tracta d'un canal telemàtic i de segur que garantirà la confidencialitat i l'anonimat dels denunciants, "un complet sistema d'integritat per a la gestió dels assumptes públics" que aposta "pels mitjans de detecció precoç i de prevenció de la corrupció". 

Bravo ha defensat la necessitat d'implementar aquest tipus d'instruments per a garantir que "la manera d'actuar en l'administració pública es base en els principis d'integritat i transparència". L'eina se suma a la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, i que té com a finalitat reforçar la lluita contra les males pràctiques que afecten "no sols el prestigi i la legitimitat de qualsevol organització, sinó que també minven de manera substancial l'eficàcia i eficiència de les seues actuacions".

Funcionament i previsions

L'accés a Confident-Gva es farà a través d'un enllaç en la web de la Generalitat, i la seua tramitació i gestió correspondrà a la Inspecció General de Serveis, amb la comprovació de la versemblança de la denúncia. A les informacions que es reben se'ls assignarà un codi que permetrà la comunicació recíproca i segura entre la inspecció i la persona informant, sense necessitat que es conega la seua identitat.

Es preveu que aquest canal no sols s'aplique en l'Administració de la Generalitat, sinó que progressivament incloga a les entitats del sector públic autonòmic.

També et pot interessar

stats